5 april 2016, Quito en reis naar Baños (zoek mijn iPhone)

Vandaag stond enkel een busreis naar  Baños gepland van een drie tal uren bus, met een namiddag activiteit ter plaatse. Het liep echter anders.

We waren op weg naar het grote busstation met onze valiesjes en elk onze rugzak. Bij het instappen op de Metrobus was er wat volk, en onverklaarbaar werd er wat geduwd om op de bus te geraken. Toen ik mijn iPhone niet langer tegen mijn dijbeen voelde, viel mijn frank.

In een reflex greep ik de vrouw van een jaar of 30 vast die verantwoordelijk was geweest voor het geduw. Ik schreeuwde dat ik bestolen was, en stond schrijlings op de ingang zodat de bus niet kon vertrekken. Helaas was er op haar persoon of in haar tas geen iPhone te vinden, en moesten we de bus laten vertrekken. Met veel kabaal protesteerde de vrouw dat ik haar pols hard vasthield, maar ik was niet van plan om haar te laten gaan. Tegen de volgende halte was de transit politie gearriveerd, en konden we de feiten reconstrueren: de vrouw zorgde voor de commotie en het stelen van de iPhone, maar gaf die dan door aan een of meerdere handlangers. Via de ‘find my iPhone’ app op de iPhone van een politieman kon ik mijn iPhone vergrendelen, maar zag ik ook dat deze reeds was uitgezet.

We hebben aangifte van diefstal gedaan bij de toeristische politie – enkel voor verzekeringsredenen – en hebben daarna in de stad nog rondgewandeld op zoek naar een nieuwe iPhone. Dit bleek me echter wat te duur, dus gaan we Meliena die ons in de Galapagos eilanden gaat bezoeken er eentje laten meebrengen vanuit de states.

In de avond kreeg ik een mail van Apple dat mijn iPhone was aangezet en onmiddellijk geblokkeerd was geworden. Ik heb een email met de locatie naar de toeristische politie gestuurd, maar wacht nog op antwoord. Hopelijk vinden ze de waardeloze iPhone (voor iedereen behalve ik) en kan ik hem gaan ophalen.

Maar we hebben niet op deze email gewacht om de bus te nemen naar Baños, en na een drietal uurtjes zijn we in dit leuke toeristische stadje aangekomen. Onderweg werd de tijd gedood door het kijken naar de franse film Intouchables, weliswaar spaans gesproken en ondertiteld.

Nu zitten we in hotel La Floresta, een aangenaam hotel met ruime kamers 😉

Lessen geleerd vandaag:

  • er zijn stoute mensen op de wereld
  • Er zijn ook heel veel goede Ecuadorianen, die belangeloos bij ons bleven om te helpen met vertalen en te getuigen aan de politie.
  • iPhone vanaf nu bijhouden rond mijn nek, of in zo een belachelijk heuptasje
  • regelmatig backup doen van iPhone (gedaan), zodat een nieuwe gemakkelijk terug te brengen is tot een kopie van de oude.
  • benieuwd hoe ik er het van zal afbrengen, twee maand zonder iPhone
  • er is enorm veel politie op straat in Ecuador, helaas nog niet genoeg.
  • een iPhone is het einde van de wereld niet.

Geen foto bij deze blog, wegens geen fototoestel…

1 thought on “5 april 2016, Quito en reis naar Baños (zoek mijn iPhone)

  1. Trek het je niet aan broerlief: je bent gezond en gelukkig, beleeft de tijd van je leven en dat gaan zo een iPhone niet stuk krijgen ;-))

Reacties zijn gesloten.