3 april 2016, Mitad del mundo, Quito, Ecuador

Vandaag gaan we  nog eens onze evenaarskruising overdoen. Omdat ik vorig keer op de boot aan het slapen was en we geen foto hebben van de gps uitlezing, gaan we per bus naar een randstadje, zo’n 20 km van Quito centrum waar ze er een heel toeristendorp rond gebouwd hebben.

Ons hotel geeft de zondag geen ontbijt, dus gaan we eerst in een ander hotel ontbijten. Daarna is het per express bus naar het busstation (2x 25 cents), waar we een andere bus nemen naar onze eindbestemming (2 x 40 cents).

Op straat ga je nooit verhongeren , Hier wordt versgeperst fruitsap verkocht
Op straat ga je nooit verhongeren , Hier wordt versgeperst fruitsap verkocht

Er stonden geen wachtrijen aan de ingang, dus dit ging vlot en we kozen voor full attraction option (2 x 7,5 $). Alhoewel de ganse opzet voor honderd percent op toeristen in gericht, viel de sfeer en de beleving enorm mee. Misschien kwam dit ook omdat het niet regende.

Op de brede toegangslaan stonden er kleine paviljoentjes, elk geweid aan één thema. Zo zagen we een miniatuur van de stad Quito,

een paviljoen die la capilla del hombre aanprijsde (zie verslag gisteren),

een paviljoen over Francia omdat Frankrijk de eerste en tweede opmetingen van de evenaar deed,

IMG_3910een planetarium en tenslotte de grote toren op de evenaar met vanbinnen nog een tentoonstelling over Ecuador.

Ook zagen we een aantal voorstellingen van Equadoriaanse dansen wat tot mijn verwondering zeer sterk aanleunde bij de Inka muziek en dansen zoals we die in Belgie kennen.

In mitad del mondo waren opvallend veel Equadorianen, maar daarna gingen we ernaast naar een andere tentoonstelling over de evenaar, en daar waren alleen buitenlanders. Het was er echter niet minder leuk om. We zagen hoe koppensnellers koppen verkleinen, een paar exibities over de inheemse indianen, en de echte evenaar, volgens de gps (die van de Mitad del mondo zaten er een 300 m naast)

Ook is Quito de vestigingsplaats van de UnaSur, een organisatie gelijkaardig aan de EEG, maar dan voor zuid-Amerikaanse Naties. Het hoofdgebouw heeft zicht over het midden van de wereld…

Namaak ijsje, een soort van schuim
Namaak ijsje, een soort van schuim. Was wel lekker.

3 gedachten over “3 april 2016, Mitad del mundo, Quito, Ecuador

  1. Prachtige foto’s Ilse en Stefan…voelde me daarnet ook efkes in het midden vd wereld met ernaar te kijken

  2. Hallo Ilse en Stefaan, het is zo leuk om jullie te kunnen volgen via de blog. En ik heb al veel bijgeleerd. Heel interessant en ook ontspannend om jullie foto’s te zien! Echt mooi. Nog een mooie reis en vele groetjes. ANV

    1. Dank je wel Ann ! Blij te lezen dat je van de blog geniet. Ik heb ook al enorm veel bijgeleerd op alle vlakken :-). We beklagen onze beslissing niet.
      Liefs,
      Ilse

Reacties zijn gesloten.