Flashback: 19 maart Isla Pedro Gonzales, Las Perlas, Panama

Vertrokken rond de middag vanuit het Saint-Tropez van de Las Perlas (Isla Contadora) met zijn wifi.
Na een 4-tal uurtjes zeilen komen we aan op onze bestemming, Isla Pedro Gonzales. Alleen blijkt dat de voorgestelde ankerplaats uit onze gids, die van 2010 dateert, nu een jachthaventje in wording is. Dus leggen we ons voor het dorp te anker. De volgende morgen brengen we een bezoekje aan het dorp, met heel vriendelijke mensen. Tot we eens op het eiland willen rondwandelen, dan blijkt dat de “Pearl Island Development Company” de eigenaar is van het hele eiland inclusief de marina, en dat er vele vrachtwagens rondrijden, ook al is het zondag. Dus worden we vriendelijk verzocht terug naar het dorp te gaan. Dat was dus een kort bezoek aan het eiland.
De volgende dag zijn we vertrokken naar onze volgende bestemming, namelijk het grootste eiland van de groep: Ilsa Rey. Onderweg zagen we nog duizenden pelikanen, zowel in groepjes op het land, als in lange rijen vliegende formaties tot individuen die als een stuca de zee induiken. Ook zagen we een grote rare zwarte vlek op zee, we dachten aan een drijvend visnet maar bij het naderkomen bleek het uit pelikanen te bestaan die cafeklatch hielden.

Isla Pedro Gozales dorpje
Isla Pedro Gozales dorpje
Straatje in San Pedro. Welke sport is hier het populairst?
Straatje in San Pedro. Welke sport is hier het populairst?
Fraai exemplaar, wel aan banden gelegd
Fraai exemplaar, wel aan banden gelegd
Pelikanen tijdens de siesta
Pelikanen tijdens de siesta
Pelikanen tijdens de voormiddag pauze
Pelikanen tijdens de voormiddag pauze
Pelikanen tijdens de namiddag pauze, vermomd als visnet
Pelikanen tijdens de namiddag pauze, vermomd als visnet