16, 17 maart 2016 Isla Contadora, Las Perlas, Panama

17 maart 2016
Vandaag een mooie zeildag gehad. Vertrokken om 9:00 uur, nog eens rond Taboga gezeild om de duizenden pelikanen in actie te zien, en dan vertrokken richting Las Perlas eilanden, ongeveer 25 zeemijlen ver. Helaas was er eerst weinig en dan bijna niets van wind. Geen wind, en een spiegelgladde zee, ik waande me op het meer van Heusden. Dus even gemoterd en na een half uurtje kwam de wind op, en hij bleef aanwakkeren tot we met een 20 knopen ons einddoel bereikten, ons eerste eiland in de las Perlas eilanden.

18 maart 2016

We zijn op uitstap geweest met flipper naar de kust bij hoog tij. Het werd een hachelijk avontuur, want er waren dicht bij de kust ineens grote golven.  Voor we het wisten waren we op een golf naar het strand aan het surfen, en ineens zaten we op het zand. Door de schok vloog Ilse uit het bootje, en ik kon me er nog net inhouden. Nat maar ongedeerd hebben we flipper toch op het strand gekregen en vastgelegd. Weer een lesje geleerd (waterdichte zak mee met reserve kledij, alles vastbinden in het bootje, beter leren onze aankomst timen met de golven en altijd eerst een schietgebedje doen)

Ik ben het eiland eens gaan verkennen terwijl Ilse aan het opdrogen was. Maar er is niet veel te zien op dit piepklein lapje grond, want alles is privé en poepchic voor de Panamese elite die hier per vliegtuigje naar hun buitenverblijf komt. Er is slechts één hotel, en daar zijn we een duur drankje gaan drinken om achter het wifi paswoord te komen. En zo komt het dat we nu vanop de boot onze achterstand kunnen goedmaken op de blog. We blijven hier dus nog zeker een dag liggen…

Ook de terugkeer met Flipper was niet voor de poes, maar bij de tweede poging zijn we weggeraakt.

Ilse zegt dat het eiland het niet waard is voor een foto, dus werd dit een tekstbericht.