Flashback 1 februari 2016, Cartagena, we zijn terug

We vertrokken al vroeg vanuit Puerto Velero waar we een rustige nacht hadden (na een bewogen aankomst, zie vorige blogpost). Vanaf 6:30 waren we op weg naar cartagena, zo een slordige 50 Nm (zeemijl) verder ( zo een 92 km). Alles ging vlot, zij het dat we wel redelijk grote golven hadden van achterop, en rond 16:00 vaarden we tussen de twee kleine boeitjes die de doorgang in de verdedigingsmuur van Cartagena aangaven.

bocagrande entrance cartagena breakwater
Bocagrande ingang (brede mond) Het beste is van tussen de twee boeien te varen 🙂

Cartagena heeft twee ingangen, één voor grote schepen Boca Chica genaamd en één enkel voor schepen met een kleine diepgang, tot zo een 3 meter, Boca Grande. Op deze laatste ingang is onderwater een muur gebouwd, met zoals gezegd een kleine doorgang erin. Dit om de verdediging van de stad in de jaren van de zeerovers (rond 1500-1700) simpeler te houden. Aan de andere ingang staan aan weerszijden forten, en langs daar gaan we morgen weer weg.

4 a 5 meter golven op weg naar cartagena
Bergop, bergaf met de caravan
club nautico
Onze ligplaats bij club Nautico, met zicht op de oude stad
IMG_1428
En als dat geen duikboot is…
san jose fort
Bij het buitenvaren langs Bocachica ligt aan stuurboord het San Jose Fort…
san jose fort (other side)
… en aan bakboord het fort San Fernando

2 thoughts on “Flashback 1 februari 2016, Cartagena, we zijn terug

  1. Hoe zalig moet het niet zijn om een maand zonder WiFi te zijn. Zelfs als je rekening houdt met de zoektocht ernaar. Echt jaloers.

    1. Haha David, jij bent duidelijk niet buiten het bereik Van wifi Al Op of moet je nog naar bed? Stefan

Reacties zijn gesloten.