3 Maart 2016 – Shelter Bay Marina, Colon Panama

We zijn terug in het land van de wifi, en het wordt een hele klus om een maand zonder updates van onze blog goed te maken. Momenteel zijn we in Shelter Bay Marina, nabij het Panama kanaal. We gaan waarschijnlijk rond de 15de maart door het kanaal, naar de Stille Oceaan (in het engels de vredige oceaan aka Pacific ocean). Na een tweetal dagen van klussen hebben we tijd gevonden om aan het bloggen te slaan. Eerst hebben we echter onze zeilen binnengebracht om eens na te kijken. Ons grootzeil had een zeillat die verdwenen was nadat de stop eruit gevlogen was (veiligheidspin verloren, stop langzaam uitgedraaid, en lat het wijde sop in) en onze genoa (voorzeil) vertoont een beetje slijtage op het UV-beschermingsstuk. Meteen ook onze zeilzak binnengedaan om wat vroege slijtage met beschermstukken te bedekken. En als het grootzeil dan toch van de mast was, heb ik de meeste lijnen (ophaal- en aanhaaltouwen) vervangen door nieuwe exemplaren die de vorige eigenaar reeds had aangekocht. Enfin over onze activiteiten in Colon later meer, eerst een blog plegen over wat reeds achter de rug is.

IMG_2122
De nauwe ingang tot het ankerveld dat het begin van het kanaal inluidt. Gelukkig geen ander verkeer te bespeuren,
IMG_3649
Ilse in de marina aan de slag met Marcella, onze wasmachine,