zondag 27 september 2015 Carriacou -> St Vincent en de grenadines

Ilse vond dat ik er te oud uit zag, en dus moest ik een verjongingskuur doormaken. Ik heb me in de voormiddag dus geschoren. De enige baard die ik in mijn 55-jarige bestaan gehad heb, moest eraan.

Voor het scheren
Voor het scheren (65 jaar)
Tijdens
Tijdens
en na het scheren
en na het scheren (55 jaar)

 

In de late namiddag zijn we vertrokken naar ons tweede land, Vincent and the Grenadines. Eerst hebben we nog met wasco op een witte vod de vlag van het land gemaakt, gelukkig niet te moeilijk 

vooral in vergelijking met de vorige vlag van dit land (tot 1985) 1979-1985 flag of Saint Vincent and the Grenadines

En dan zijn we vertrokken voor een heel korte zeiltocht van ongeveer een uurtje

IMG_7115

De routines van het vertrekken, het hijsen van het zeil, het zeilen, het strijken van het zeil, het aankomen, het ankeren beginnen steeds vlotter te verlopen.

We liggen nu heel alleen in een grote baai genaamd Frigate Island Bay op Union eiland, deel van St Vincent en de Grenadines. We hebben de gele vlag gehesen ter indicatie dat we nog niet ingeklaard zijn, en morgenvroeg moeten we met de fiets naar de immigratie en de douane in het dorpje naast de baai (Clifton)

De baai is heel groot maar heel ondiep. We liggen in twee meter water, naast een beschermend rots (Frigate Island). Aan de andere kant van de baai ligt een dorpje (Ashton) waarlangs we heen moeten op weg naar Clifton. Hier is ook wifi, zodat deze blog wat updates kan krijgen.

 

8 thoughts on “zondag 27 september 2015 Carriacou -> St Vincent en de grenadines

  1. Spijtig dat de baard er af is … paste imho echt goed met het zeemansleven die jullie nu beginnen onder de knie te krijgen!

  2. Je was nochtans klaar om de Kaapren te varen! Leuk om jullie verhalen te lezen.
    Groetjes, ook van Gino

  3. Ik vind het ook wel een goed idee dat Stefan zich regelmatig zou scheren. 😉

  4. Heerlijk om allemaal te lezen! Ben zelf ook gaan zeilen van Martinique tot de Tobago Cays in maart en ik voel de vibes weer tot hier. Knap dat jullie dat doen! Groetjes van een StuBru luisteraar :)! Ps. Zijn jullie al in de bahamas geweest want kon het niet meteen vinden en dat is waarschijnlijk de volgende bestemming, dus tips zijn uiterst welkom. Babs

    1. Hey Barbara, we gaan niet naar de Bahamas. We zeilen westwaards, Bonaire is de volgende bestemming, Aruba, Carthagena, door Panamakanaal….De eilanden zijn hier fantastisch, alsook de mensen, we genieten !

Reacties zijn gesloten.