Enkele fotos en videos van onze twee maand in Australië

Hier is een kaart van de reis die we gemaakt hebben (60 dagen, 8050km)

Duvel, Chimay, Leffe, La Chouffe: slechts een adres in Australië (helaas): Dan Murphy stores

Wandelen in Australië: van rots tot regenwoud

Hier konden we wandelen tot aan de rand van de afgrond. Raar hoe een wankel afsluitingske direct een gevoel van veiligheid geeft. Hier lag ik op mijn buik op de rotsen , de iphone over de rand houdend terwijl ik bijna in mijn broek deed…
Het is gezond voor het bos om af en toe eens een brand te kennen. Daarom worden er soms gecontroleerde branden aangestoken.
Deze plant, Xantorrhoea, heeft zelfs vuur nodig om zich voort te planten. Meer hier.
Een wurgende vijgeboom die rond zijn slachtoffer is gegroeid. Na een 50tal jaar blijft er enkel een gat over in het midden waar eens zijn gastheer stond.
Sommige hoge bomen houden zich recht door hun plankachtige wortels.

Beklimming van mount Warning. De laatste 400m naar boven waren steil…
… maar we zijn boven geraakt! (Zie ook video verder)
Rond eind januari waren er vele veldbloemen in bloei
Bezoek aan een zandsteen rots en grot waar de aboriginals hun sporen hadden nagelaten. Prachtige kleurschakeringen in de zandsteen.
Nieuwjaar 2018 in Sydney. Leuk gezelschap, goed vuurwerk, veel drank… Rechts het kopppel (Kerry en Neil) dat we leerden kennen in Frans Polynesie en waarbij we een week hebben verbleven.
Supermarkten in Australië hebben veel over voor hun gemeenschap.

 

En tenslotte nog wat video’s

De witte ibis: de meeuw van Australie

bij de volgende video: neen, ‘t’was geen stallagmiet, ’t was door de mens gemaakt.

Bij de wandeling met het steile einde was er een meisje dat haar voet had verzwikt. Ze kon de 10km wandeling naar beneden niet meer doen en moest worden van de berg geplukt worden. Net toen wij er voorbijkwamen:

Een wandeling zoals ik het graag heb: wat avontuurlijk en geen volk:

en tenslotte:

3 thoughts on “Enkele fotos en videos van onze twee maand in Australië

  1. Nu begrijp ik waarom een vriendin twee keer op een jaar tijd naar Australië trok (oké, de laatste keer was ze wel getuige op een trouw daar ;-))
    Bedankt voor de foto’s en filmpjes Stef en Ilse! Wat een ongelofelijk contrast toch met het leven hier in België rond deze tijd: grauw, grijs en grieperig.

  2. Merveilleuses photos qui nous rappellent notre voyage il y a près de 20 ans (vous étiez alors presque encore des teenagers !). Sommes à notre 22ème jour de voyage en NZ (et 1er jour de pluie !) et ferons du kayak demain le long du pard de Tasmanie. Nous trouvons la NZ superbe avec de grandioses et magnifiques paysages. Avons loué une voiture et réservé dans les motels et hotels. Revenons le 1er mars en Belgique jusqu’au 18 avril avant de reprendre Jambote à Apataki pour poursuivre notre voyage avec arrivée prévue en juillet en Nouvelle-Calédonie. Profitez bien de votre voyage, take care and enjoy.

    1. Ah Marine et Simon-Pierre zo leuk om te horen dat jullie het goed stellen. Wij hebben ook genoten van Nieuw-Zeeland zoals uit onze blogs mocht blijken. Hopelijk viel de regen van ex-cycloon Fehy mee. Naar ik hoor is er nog eentje op komst vanuit Tonga, Geti denk ik. Wij stellen het zeer goed in Vietnam, een blog volgt een van deze dagen. Liefs, Stefan en ilse

Reacties zijn gesloten.