NC 4 november 2017 Sfeervideo Ouvea Lagoon

Hier is nog een video van ons drie daags verblijf in de lagoon van Ouvea. We waren de gehele tijd gans alleen.

Je vraagt je misschien af wat al die donkere plekken in het blauwe water zijn. Welnu, dat zijn koraalhoofden, tete de corail in het Frans of coralheads aka bommies in het Engels.

En wanneer je ankert in water met een heen en weer beweging, zoals eb en vloed in een nauw kanaal, dan draait de boot  en zijn anker zich mee met de stroming. Soms kan het zijn dat je ketting dan rond een koraalhoofd vast komt te zitten, zoals hier het geval was:

mooi ingepakt als een kerstmis cadeautje

 

Gelukkig was het water zeer ondiep, 2 meter, en konden we zien vanop de boot hoe we moesten varen om de knoop te ontwarren.

6 thoughts on “NC 4 november 2017 Sfeervideo Ouvea Lagoon

    1. Bedankt Mieke, ik dacht eerst nog aan Chipi Chipi ( https://www.youtube.com/watch?v=O_-NxwUW2Fw ) omdat ik niet op de titel van het Home liedje kon komen. Maar dan hoorde ik het bij toeval op de radio, en zo vond ik het net op tijd terug. Ook Ilse vond Home 100 keer beter dan Chipi Chipi.

    1. Wel, het heeft wat moeite gekost. Ik had nog nooit een videootje gemaakt, en ik heb 3 keer moeten proberen om het resultaat te uploaden. Blij om te horen dat je het leuk vind.

Reacties zijn gesloten.