Alles is hier in Cuenca ok, Ilse en ik hebben geen last gehad van de aardbeving. We zaten op restaurant de lokale specialiteit te verorberen (cavia aan ’t spit) toen we de vloer voelden beven. Het bleef duren (40 seconden) en ik zei tegen Ilse: dit is een aardbeving, raar he. Aan de muur waren de schilderijen licht aan het schommelen, maar anders was er geen indicatie van de ernst van de aardbeving in de rest van het land. In Cuenca was er in elk geval op de korte weg van restaurant naar hotel niets speciaals te bespeuren.

Vandaag reizen we naar Guayaquil met de bus, als dit gaat. We gaan richting epicentrum, dus het kan zijn dat we onderweg wat problemen ondervinden. Geen nieuws van de boot, maar die ligt in een riviermondig, dus dat zal wel loslopen. Dinsdag zijn we weer op ons sanoekske. Meer nieuws dan.

 

6 thoughts on “zondag 17 april dag na de aardbeving in Ecuador

 1. Ik vroeg mij al af of jullie nog in Ecuador waren. Blij om te horen dat jullie ok zijn!

  1. We zijn vandaag tot in Guayaquil geraakt maar blijkbaar kunnen we niet met de bus tot Bahia omdat de wegen niet meer in orde zijn. We kunnen blijkbaar tot Portoviejo en vandaar hopen we met een taxi naar de boot te kunnen.
   We houden jullie op de hoogte !
   Liefs,
   Ilse

 2. Oef!
  Jullie weten de plaatsen wel uit te pikken 😉
  Take care!
  De berichten hier zeggen dat het toch serieus was…
  Liefs

  1. Dag Chris, we zitten nu in Guayaquil en inderdaad de beelden op TV zijn onrustwekkend. We kunnen niet met de bus naar Bahia maar blijkbaar wel tot PortoViejo vandaar misschien met een taxi naar Bahia. Stefan blijft er rustig bij 🙂 maar we willen nu wel graag naar de boot.
   Liefs,
   Ilse

 3. Gelukkig dat jullie veilig zijn. Safe trip to Guayaquil.
  xxxJustine

 4. Panama, Ecuador,.. Waar zijn jullie volgende maand? Dan kan de VRT alvast een reporter ter plaatste sturen. 😉

Reacties zijn gesloten.