Dinsdag 15 september tot Vrijdag 18 september Prickly Bay, Grenada

We zijn 4 dagen in Prickly Bay gebleven: Toegekomen de maandagavond, en de vrijdag middag terug verlaten.

Prickly Bay is een gemeenschap waar veel cruisers voor langere tijd blijven liggen, soms maanden. Het is dan ook een beetje een sfeertje van op een camping. De meeste kennen elkaar, nieuwelingen zijn welkom maar hebben wat tijd nodig om in het ritme te komen. Toch doen ze hun best om iedereen informatie te geven. Elke morgen om 07:30 is er op VHF kanaal 66 een info sessie. Het begint met het lokale weer, daarna het globale weer en dan komen vaste rubrieken aan de beurt: dringende vragen die een antwoord vereisen (bvb medische noodgevallen), nieuw aangekomenen die zich willen voorstellen, wie gaat vertrekken, schatten in de bootkelder (treasures of the bilge): vraag en aanbod van tweedehands spullen, activiteiten van de dag (yoga, schaak, tai-chi, daguitstappen, winkeluitstappen, …), lokale zaken die aankondigingen doen (bakker, restaurant, …).

Er is WIFI in de horecazaken aan de rand van de baai, en rond om rond liggen er marine werkplaatsen, restaurants en eetplaatsjesPrickly Bay Grenada (2) Prickly Bay Grenada (1).

 

Wat hebben we eigenlijk allemaal gedaan tijdens die dagen? Ik heb onze plooifietsjes en het fietsaanhangwagentje ineengestoken, en we hebben deze met succes eens getest tijden een shopping uitstap. We hebben veel op internet gezeten, en onze blog bijgewerkt. Ik denk dat dit misschien het moeilijkste gaat zijn van de blog: de berichten tijdig met foto’s op de website te krijgen.

Eigenlijk vliegen de dagen voorbij, ’s avond zitten we na het avondeten naar elkaar te kijken en vragen we ons waarmee we toch weer gans de dag bezig geweest zijn. We hebben ons in elk geval nog geen minuut verveeld. Ik heb zelfs nog geen tijd gehad om aan een leesboek te beginnen. Daarvoor liggen er nog vele handleidingen op mij te wachten, die eerst moeten doorgenomen worden om ons de werking van de boot eigen te maken.

Nog een opmerking: ik drink hier water zoals nog nooit tevoren in mijn leven. (en pils ook, maar das nog iets anders). Thuis kreeg ik een verdrinkingsgevoel bij het snel drinken van een glas water (lach niet, ik heb nog mensen gehoord met hetzelfde gevoel, cfr FW), maar hier kan ik hele glazen na een achterover kappen van de dorst. We hebben een sodastream en daar maken we dan zelf spuitwater mee, met of zonder smaakje bij. Ik heb echt het gevoel dat mijn lichaam gezuiverd is (nu nog de geest…) want Ik denk dat ik ook wat vermagerd ben, maar we hebben geen weegschaal mee, dus het blijft een gevoel. Ik denk dat ik hier minder eet dan thuis, misschien is dit wel door de warmte. Ik drink zeker minder alcohol. Van bier is hier enkel pils en pale ale te krijgen, niet echt mijn favorieten, dus dat scheelt ook al met de calorieën. Hier zijn geen moniken in weide omtrek te bespeuren, of amateur brouwers die een Orvelo’ke uit hun mouw kunnen schudden. Dag, ik heb het al gezegd voor het vertrek, maar ik denk dat het er nog van zal komen dat ik zelf bier zal brouwen.  Ik zal wel de hulplijn moeten emailen want ik ken er niks van.

Ik ben met flipper (ons bootje weet je wel) om teelaarde geweest.Prickly Bay Grenada (3) Ik ga namelijk tomaten en radijsjes proberen kweken. Ik heb een omgekeerde tomaathouder gekocht (As seen on tv) en daarvoor moet ik eerst een tomaatplantje hebben. Vermits dit hier niet te krijgen is, en tomaten ook al moeilijk (wie had dat gedacht?) heb ik zaadjes gekocht en gezaaid. Wordt (hopelijk) vervolgd…

2 thoughts on “Dinsdag 15 september tot Vrijdag 18 september Prickly Bay, Grenada

  1. dag lieve broer en lieve schoonzus,
    Wat leuk om zo voor het slapen gaan nog wat nieuws van jullie te kunnen vernemen.
    Ik moet zeggen dat het mij jaloers maakt om in zo een omgeving en lekkere weersomstandigheden te kunnen leven.blij ook te horen en te zien dat jullie het zo goed stellen. Bij ons en met de ganse familie alles ok. Waren zaterdag ll nog bij moeke en opa met de kindren samen met ciska en philip. Alles ook daar opperbest waarbij va stillaan geneest van een infectie aan zijn voet. Volgens hem vooral door de goede zorgen en begeleiding van Hannah, om fier op te zijn. Hopelijk horen we spoedig terug iets van jullie! Bart shirley en onze 6 kindren( honden en vis inbegrepen)

Reacties zijn gesloten.