maandag 7 – woensdag 9 september Langzaam maar zeker voortuitgang (vooral langzaam…)

Maandag 7 september 2015 De boot is volledig afgeschuurd en klaar om een barrier coat te krijgen:IMG_2385In totaal moeten er 3 lagen opkomen van Interlux interprotect 2000EIMG_2391in een grijs kleur. Daarna kan de anti mos laag (anti – fouling) erop komen. Ik heb voorbereidingen getroffen om de genoa op te hangen en heb de lazy bag reeds op de giek gemonteerd in afwachting van het grootzeil dat er morgen op komt. Ik heb ook de bescherming boven het stuurwiel terug gemonteerd, nu het schuren afgelopen is mag het erweer op. Ook zijn twee mannen bezig om de boot op te blinken, te beginnen met het dek.IMG_2386

Dinsdag 8 september 2015 De mannen die het grootzeil eraf gehaald hebben nadat we vertrokken waren in april, zijn ook vandaag langs gekomen om de genoa (grote fok) er weer op te plaatsen en ook het grootzeil. Er blijkt wel schade te zijn aan de bescherming van het grootzeil tegen de bovenste wanten, maar geen schade aan het grootzeil zelf. Helaas is de man van de zeilen bezet tot ver in november om de bescherming te versterken. Dus hebben we het grootzeil er zo op gemonteerd. Ofwel vind ik iemand die dit kan vermaken verder op de reis, ofwel moet ik het in de gaten houden en eventueel zelf herstellen. Het gaat immers niet om het zeil zelf, maar wel de bescherming ervan die versleten is. Vandaag hebben zijn ze begonnen met de anti-fouling erop te zetten. In totaal moeten er twee lagen op komen van Micron 66IMG_2405

Woensdag 9 september 2015 Het weer ziet er niet goed uit vandaag. Begonnen met een enorme stortbui wou de zon er niet doorkomen. Het was ongeveer 5 graden kouder als anders, maar toch nog een 30-tal graden. Vandaag hadden we grote hoop dat onze doos die verstuurd is vanuit Miami uit de douane zou geraken. Maar bij het kantoor van Grenada Marine hebben ze gebeld naar de broken, en die zag het nog niet voor vandaag zitten. Het was veel werk zei hij. Dat wil ik geloven, maar ik heb schrik dat ik met een groot importbedrag om de oren zal geslagen worden. Daarom heb ik besloten om morgen mee te gaan met de broker naar de douane. De man van de te sacrifiëren zinken is ook langs geweest. Een zink is een chemisch bestandsdeel dat het minst opgewassen is tegen het verliezen van ionen onder invloed van electrolyse. Om de andere metalen delen van het schip te beschermen tegen electrolyse, worden dus op strategische plaatsen zinken stukken geplaatst op de onderdelen. Zoals bvb op de schroef, de saildrive (deel dat de schroef doet draaien), de romp, enz. Helaas heeft hij de zinken niet in stock en moeten deze besteld worden. Ik heb ze laten bestellen, maar vermits ze in redelijk goede staat nog zijn weet ik niet wat ik ga doen. Ik heb wel met de man van de zinken het roer aan stuurboord kunnen aanschroeven, want daar zat ongeveer 1 cm speling op het roer. Nu is dit volledig weg, mooi zo.

Omdat er voor Ilse en ik niets meer te doen viel op de werf zijn we met het publieke busje  2 naar Grenville geweest, een 2-straten stadje aan de oostkant van Grenada, ongeveer in het midden aan de oostkant. grenville, grenada (4) grenville, grenada (3)Het was leuk, we hebber er wat gegeten ( Ilse fried chicken met noodles, en ik kalkoen met rijst en een coco-rechthoekje) IMG_2409Het was lekker en goedkoop. Daarna zijn we met busje nr 6 naar Grand Etang gereden (waar we zondag ook reeds geweest waren) en daar hebben we een wandeling rond het meer gedaan. Het weer was vandaag ideaal om te wandelen, want niet vochtig en te warm. Gezien de stortregen van vannacht lag het pad er enkeldiep modderachtig bij, wat ons soms nogal ophield. Toch een mooie wandeling in het tropisch woud, al waren er geen uitzichten bij. Alles rond om ons leek op de planten in de woonkamer van oma, want ik herkende vele van de exemplaren die daar stonden. Alleen hebben we geen vrouwetongen gezien hier, waarschijnlijk te vochtig daarvoor (of te weinig om over te vertellen).wandeltocht rond grand etang lake (7)

Deze avond hebben ze in het hotel voor ons de traditionele schotel van Grenada gemaakt: Oil Down. IMG_2415Het is een soort stoofpotje met als speciaal ingredient de broodvrucht, die blijkbaar met olie wordt klaargemaakt. Niet slecht, maar dan ook terug geen wereldklasse.