Dag 7 25/8/2015 Everglades en de Florida Keys

Stefan. Warm, met af en toe een donderbui

Zoals ik reeds zei hebben we wat tijd gekregen nu de meeste spullen onderweg zijn. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om een aantal toeristische bezienswaardigheden te bezoeken. Zo was er de villa van Vizcaya, gebouwd tussen 1914 en 1920 door de stichter van de landbouwwerktuigen maker McCormack – International Harvester, James Deering. De moeite waard, want mr Deering keek niet op een Europees antiek stukske meer of minder. Hij had ook niets beters te doen wegens nooit van de straat geraakt. Ook de tuin is heel mooi aangelegd.

We zijn ook afgezakt naar de Everglades. Dit is een reusachtig natuurgebied dat eigenlijk één grote stroom water is dat zeer traag naar het zuiden vloeit. Het verschil tussen het hoogste en laagste gebied is ongeveer 2 meter. Op de hogere stukken staan bomen, op de lagere stukken riet en gras, en daartussen veel water. In de everglades (van het indiaans, everywhere glade (=grasspriet) ) leven ook verschillende diersoorten, met de meest gekende de alligator. Maar ook de krokodil, reiger, vele vissoorten, schildpadden, zeekoe, … en ik vergat bijna de mug, ook redelijk talrijk bijeengekomen om de toeristen te ontvangen. Wij hebben een paar mooie korte wandelingen gemaakt.

De dag erna zijn we richting Florida Keys getrokken. Keys zijn kleine eilandjes, verbonden door bruggen zodat je met de auto ze kan afrijden tot het eindstation Key West. Zo ver zijn we echter niet geraakt, het was ons te ver want ongeveer 100 miles, welliswaar langs goed bereidbare tweevaksbaan. Toch hebben we een goed idee gekregen van wat de Keys zijn. We hebben op een strandje halverwege wat gerust en zijn gaan zwemmen in de (ondiepe) zee. De temperatuur van het dij-diepe water moet rond de 30° C gelegen hebben, een beetje een bad ervaring. Aan de ene kant van de Keys ligt de Atlantische oceaan, en aan de andere kant een lagune die ook een beschermd gebied is en aan de Everglades grenst.

Terwijl ik rustig in ons gloednieuw strandtentje zat, kreeg ik een telefoon op mijn voorafbetaalde ATT telefoonkaart. Het was iemand van een of andere (Amerikaanse) verzekeringsmaatschappij die me in nogal onheilspellende termen vertelde dat mijn autoverzekering vervallen was, en ik deze dringend moest hernieuwen. Daarop vroeg ik hem met welk merk auto ik reed, maar over die informatie beschikte hij niet. Hij ging me wel verbinden met een medewerker die me verder kon helpen. ‘Laat maar’ heb ik hem gezegd voor ik ophing… Zo een agressieve tele marketing verkoop heb ik nog nergens anders meegemaakt. Only in Amerika?

Iets wat ik ook grappig vind is dat in Amerika op restaurantbezoek de dienster het altijd over werk heeft als je eet: “How are you doing with your plate? Still working on it?”

Toen we naar ons appartement reden heeft het gebliksemd dat het een lieve lust was. Wel veel bla bla maar geen boem boem: het bleef de gehele weg droog.

2 thoughts on “Dag 7 25/8/2015 Everglades en de Florida Keys

 1. Hallo Ilse en Stefan,
  Zo te zien hebben jullie al veel leuke plaatsen bezocht. Terwijl wij ons hier in belgië te pletter werken… Maar t is jullie 200% gegund. En hard werken geldt wel voor Mieke. Bij mij is er precies soms nog een beetje een “disconnect” tussen mijn hoofd en de rest van mijn lijf… Werken aan vol tempo lukt dus nog niet. T komt wel goed, maar zal wat langer duren als verwacht. Aan de buitenkant is er gelukkig nog maar weinig of niks te merken van mijn ongeval. Ondertussen zitten we hier op t gemakske op ons terras bij tropische temperaturen (onweder op komst). We hebben het al getroffen deze zomer.
  Stefan, je bent een echte vuile brakee ambassadeur in de nieuwe outfit… Best niet teveel “oh my God” kuren uithalen zoals aan de Loreley (hoort wie t zegt). We zaten vorige week wel met een probleem… Wie hield er nu de tel bij van het aantal VBs in koers. Stefan, we missen u nu al. En Mieke probeert af en toe alleen te gaan lopen, maar ze mist haar loopmakker ongelooflijk hard. We blijven jullie volgen en af en toe een Belgisch (of misschien Israëlisch, tsjechisch,… ) weetje te posten. Veel leute nog en hopelijk hebben jullie niet teveel te lijden onder de storm (iets van gehoord op de radio hier)
  Groetjes, hugs en kusjes van
  Dirk en Mieke

  1. Dag Mieke en Dirk,

   We zijn net nog een zweemde gaan doen in de zee na wat werk op de boot, in orde zetten van onze slaapkamer en inventaris maken van wat er op de boot is en wat er nog moet gekocht worden…De vuile brakee is in slaap gevallen na veel zweten op de boot en het zwemmen in zee, uitgeteld 🙂
   Morgen gaan we naar de luchthaven gaan kijken of onze dozen vanuit Belgie zijn toegekomen…spannend want blijkbaar kan het lang duren voor we die uit de douane krijgen. De mensen zijn hier wel SUPER vriendelijk !
   Ik kijk ernaar uit om binnenkort wat meer beweging te hebben want tot nu toe hebben we alleen nog maar wat gewandeld en een beetje gezwommen…
   Ik mis nog altijd enorm het thuisfront maar heb het gevoel dat het langzaam betert….Ik kijk er wel naar uit om ons eindelijk op de boot te kunnen installeren. Nog even op de tanden bijten.
   Knuffel en kus,
   Ilse

Reacties zijn gesloten.