Dag T – 11 vrijdag 7 augustus het lijstje van taken verkleint…

Wel wel, de tijd vliegt voorbij. Toch zijn er al enkele belangrijke dingen van ons lijstje geschrapt. Beginnen we met het behalen van een verzekeringscontract. Niet eenvoudig, want volgens een Belgische makelaar zijn we onverzekerbaar… Het probleem was dat we enerzijds weinig zeilervaring hebben met een zeevarend schip (wel veel kleinzeilerij, maar een beperkte tijd als skipper op een grote zeilboot), een rond de wereld reis niet graag wordt verzekerd, we geen inspectierapport hebben.

Gelukkig is er STW, en vandaag vrijdag heb ik de email met de voorbode van de post gezien. Een niet onaardig contract dat de vergelijking met vele gekende merken kan doorstaan (Op papier welliswaar, want nog niet in de praktijk moeten nakijken. )

We hebben ook een roepnaam voor ons schip: OP3266. Tot woensdag geleden wist ik niet wat dit was, maar de mensen van BIPT hebben me snel en vriendelijk geholpen. Bedankt
Laetitia Lenotte van de Dienst BMR !  Je hebt een roepnaam nodig om de VHF te bedienen, en een MMSI nummer om een EPIRB te kunnen registreren. Een Epirb is een Emergency Position Indicator and Rescue Beacon, een toestel dat via satellieten een noodsignaal kan uitzenden en dat dan via de ingegeven informatie weet over welke boot het gaat.

Terloops zag ik dat mijn VHF certificaat verstreken was, en dat mijn adres nog op Destelbergen stond. Ook dat is in een record tijd opgelost door de BIPT, op woensdag doorgestuurd en op vrijdag al in de bus. Ik heb geluk want het nieuwe certificaat moet niet meer om de 5 jaar vernieuwd worden, en is voor eeuwig geldig. Nog wel een klein probleempje dat ik in theorie de EPRIB en de DSC functie van de VHF niet kan gebruiken want ik heb niet het vereiste certificaat (SRC). Maar voor dat certificaat moet men een dag les volgen, en een examen afleggen. Dat zal dus voor een eerstvolgende bezoek aan Belgie zijn…

Nog groot nieuws: we zijn nu uitgerust met een bootapotheek die ons zou moeten helpen om de grootste ongemakken te doorstaan. Naast een algemeen pakket dat we nog moeten kopen in de States, nl Medical kit 2000 

hebben we nu ook de medicijnen die we hopelijk nooit nodig zullen hebben. We zijn in elk geval voorbereid IMG_1877

Wordt vervolgd…

1 thought on “Dag T – 11 vrijdag 7 augustus het lijstje van taken verkleint…

 1. Hey, Stefaan, Ilse,

  ik had gehoopt jou afgelopen zondag nog eens te zien maar ik denk dat je andere dingen te doen had dan met de VB’s nog eens te gaan fietsen…

  In elk geval willen wij jullie langs deze weg een behouden vaart toewensen maar vooral heel veel geluk, plezier en liefde onderweg.
  Geniet van 1 jaar, 2 jaar,… lang samenzijn en doen waar je zin in hebt. Pluk de dag, weet je wel.
  We blijven jullie volgen langs deze weg…

  Tot hoors, schrijfs en niet al te binnenkort !
  Groetjes,
  Gino en Dorine

Reacties zijn gesloten.